Bram Verlaan over het TOS bestuur: wat doet een bestuurslid tennis zoal?

12 maart 2023


Ook TOS kent een bestuur waarin een aantal leden voor een paar jaar de verenigingskar trekken. Waar houdt het bestuur zich in de praktijk mee bezig? Bram Verlaan is in het bestuur het aanspreekpunt voor de commissies die zich bezig houden met tennis. Bij andere verenigingen heet dat vaak ‘technische zaken’.

Waar ben je zoal mee bezig als bestuurslid tennis?

Ik ben het aanspreekpunt voor de tennistrainers, de toernooicommissies, competitieleiders en de jeugdcommissie. Deze laatste commissie is onderbezet waardoor ik hier nog actief in ben. Het leukste vind ik het organiseren of mogelijk maken van toernooien, bijvoorbeeld het TOSjuniorentoernooi voor prestatief jeugdtennis in juli. Om de tennisactiviteiten te organiseren is het belangrijk dat een aantal randvoorwaarden goed geregeld zijn, zoals banenonderhoud, de openstelling van het paviljoen, verlichting. Dus ik werk veel samen met andere TOS-leden.

In de ruim vier jaar dat ik nu lid ben van het bestuur heb ik ook onverwachte zaken opgepakt. Wie had gedacht dat ik wekelijks corona-protocollen zou maken zodat we konden blijven tennissen!

Wat heeft aandacht nodig in de komende 1-2 jaar, kijkend naar jouw functie als bestuurslid tennis?

Er zijn diverse commissies die heel zelfstandig werken, zoals Lamp&Licht-, 55plus toernooi en de competities. Ik zoek naast vrijwilligers die éénmalig handjes leveren ook leden die iets zelf willen organiseren, ofwel de kar trekken. Denk aan de werving van jeugdleden want het aantal loopt terug. Ook het beheren van het afhangbord is een taak die een nieuwe trekker nodig heeft. Een taak die vooral nodig is als er dubbele boekingen kunnen ontstaan, bijvoorbeeld als er veel vrij getennist wordt en er tegelijkertijd competitieavonden zijn.  Ook belangrijk, dat er een volledig bestuur is waardoor we als team de taken goed kunnen verdelen. Zo blijft het behapbaar en leuk om me nog een tijdje te blijven inzetten voor de vereniging.

 

Nieuwscategorieën