Marc Hakkens over het TOS bestuur: wat doet een bestuurslid beheer zoal?

08 maart 2023


Ook TOS kent een bestuur waarin een aantal leden voor een paar jaar de verenigingskar trekken. Waar houdt het bestuur zich in de praktijk mee bezig? Marc Hakkens is in het bestuur het aanspreekpunt voor de commissies die werken aan het beheer van de tennis- en padelbanen, het groen en het paviljoen.  Hij stopt na bijna drie jaar en zoekt een opvolger. Nog meer reden om verder te gaan met lezen!

Waar ben je zoal mee bezig als bestuurder beheer? Het park en het paviljoen zijn officieel van de gemeente,  maar de vereniging voert het beheer uit. In een contract is geregeld wie waarvoor verantwoordelijk is. Marc is het aanspreekpunt voor de gemeente. De commissie beheer onderhoudt de tennisbanen en het groen in het park. Als er geld nodig is voor een aankoop bespreekt hij dat in het bestuur. Verder stuurt hij onze betaalde werknemers aan, de groundsman en de barcommissie. Hij had de afgelopen drie jaar twee speciale projecten onder zijn hoede; de aanleg van de padelbanen en het interieur van het paviljoen is aangepakt.

Wat heeft aandacht nodig in de komende 1-2 jaar, kijkend naar jouw functie als bestuurder beheer? De vraag naar padelbanen in Bergeijk kan groter worden als ze in andere kernen niet worden aangelegd. Gaan we dan wel / niet extra padelbanen aanleggen? Vanuit de gemeente zal de vraag komen om ‘van het gas af te gaan’. Verder zijn de tennisbanen aan vervanging toe en daar moet een plan voor worden gemaakt. Kortom, het blijft belangrijk dat leden vrijwilligersdiensten uitvoeren zodat het park er goed bij blijft liggen en de bar open blijft.  Met de aanwas van nieuwe leden in 2022 moet dat lukken. Marc heeft een fijne tijd gehad in het bestuur. Met een leuke en gedreven groep samen de vereniging leiden. Wie volgt hem op?!?

Nieuwscategorieën