Padellen ook bij TOS

23 september 2021


Tos Bergeijk begint in 2021 met de aanleg van 4 Padelbanen. Maar is Padel het nieuwe Tennis? Padel is een nieuwe sport en de Padel-banen schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels zijn er meer dan 200 banen in Nederland. De verwachting is dat binnen 10 jaar de meeste tennisverenigingen ook Padel-banen hebben aangelegd. Maar wat is Padel eigenlijk?  

Padel, spreek je uit als [pah-dèl]. De sport is erg populair in bijvoorbeeld Spanje. Het lijkt op een kruising tussen tennis, squash en beach-tennis. De baan is kleiner dan bij tennis. Net als bij squash is de baan helemaal voorzien van wanden. Gedeeltelijk glaswanden welke je kunt gebruiken in het spel.  Je speelt 2 tegen 2 en serveren moet onderhands. Je mag de bal ook via de glaswand terug slaan en dat levert extra verassende slagenwisselingen op. De puntentelling verloopt hetzelfde als met tennissen. Voor exacte regels kijk op www.knltb.nl    

“Het lijkt dus wel veel op tennissen. Waarom zou ik dan dit gaan doen?” Nou Padel is een stuk eenvoudiger aan te leren en veel minder technisch dan tennis. Na een korte introductie kun je al vrij snel aan de slag en na een uurtje oefenen is het geen probleem om een wedstrijdje te spelen. Je hebt het dus snel onder de knie en geeft daarmee direct veel plezier. Padel heeft de toekomst. 

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Bram Verlaan 15-10-2021 09:32

Mooie stap voor TOS!

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen