Jeugdcompetitie


Competitie spelen betekent dat je in teamverband wedstrijden, zowel uit als thuis, gaat spelen. Alle jeugdleden worden automatisch ingedeeld en nemen dus deel aan één van onderstaande competities. De indeling van de teams wordt gemaakt door de trainers. Zij hebben een goed beeld in welke competitie en in welk team een kind de beste en leukste wedstrijden kan spelen.
 
De rode en oranje competitie, voorheen World Tour genoemd, is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Een team bestaat uit maximaal acht kinderen. De uitwedstrijden worden over het algemeen gespeeld bij een vereniging in de nabije omgeving van Bergeijk. De World Tour omvat een rode en een oranje competitie. Jongens en meisjes spelen met en door elkaar. Oudere kinderen spelen in de groene of jeugdcompetitie. Klik hier voor meer informatie van de KNLTB.
 
 
 
Rode competitie
 
De rode competitie is voor de allerjongsten. Er wordt gespeeld op acht zondagochtenden verspreid over het hele jaar. Bij een thuiswedstrijd bij TOS beginnen de wedstrijden om 9:00. De kinderen spelen anderhalf tot twee uur korte wedstrijdjes op een klein veld met rode ballen. Voor de spelregels voor rood: klik hier.
 
Oranje competitie
 
Als de kinderen iets ouder zijn, gaan ze deelnemen aan de oranje competitie. Deze wordt ook gespeeld op acht zondagochtenden verspreid over het hele jaar. Bij een thuiswedstrijd bij TOS beginnen de wedstrijden om 9:00. Het veld is groter dan bij rood en de ballen zijn oranje. Naast enkels worden er ook dubbels gespeeld in een iets langer tijdbestek. Voor de spelregels voor oranje: klik hier. Informatie over teamindeling en speelschema vind je op de KNLTB website.
 
Groene Competitie
 
Na oranje volgt de groene competitie voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Deze wordt gespeeld op zondagochtenden op een volledig veld. Met je team dat uit minimaal vier en maximaal zes kinderen bestaat speel je vier enkels en twee dubbels met groene ballen. Jongens en meisjes spelen met en door elkaar. Voor de spelregels voor groen: klik hier. Of selecteer je team voor standen en uitslagen op de KNLTB website.
 
KNLTB Juniorencompetitie
 
De jeugd van 11 t/m 17 jaar speelt de juniorencompetitie op zondag (gele competitie). Zij spelen zeven zondagen in het voor- en eventueel zeven zondagen in het najaar. Er worden zowel enkel, dubbel en afhankelijk van de samenstelling van het team, mix wedstrijden gespeeld. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. De klasse en de samenstelling van het team bepaalt het aantal en het soort wedstrijden. Er wordt in deze competitie onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes en de resultaten tellen mee voor het ratingoverzicht van de KNLTB. Klik hier en selecteer je team voor standen en uitslagen op de KNLTB website.