Jeugdcompetitie

Competitie spelen betekent dat je in teamverband wedstrijden gaat spelen, zowel uit als thuis. Alle jeugdleden worden automatisch ingedeeld en nemen dus deel aan één van onderstaande competities. De indeling van de teams wordt gemaakt door de trainers in samenspraak met de jeugdcommissie. De trainers hebben een goed beeld in welke competitie en in welk team een kind de beste en leukste wedstrijden kan spelen.
 
De rode en oranje competitie is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Een team bestaat uit maximaal acht kinderen. De uitwedstrijden worden over het algemeen gespeeld bij een vereniging in de nabije omgeving van Bergeijk. Jongens en meisjes spelen met en door elkaar. Oudere kinderen spelen in de groene of de juniorencompetitie. Klik hier voor meer informatie van de KNLTB.
 
 
 
Rode competitie
 
De rode competitie is voor de allerjongsten. Er wordt gespeeld op acht zondagochtenden verspreid over het hele jaar. Bij een thuiswedstrijd bij TOS beginnen de wedstrijden om 9:30u. De kinderen spelen anderhalf tot twee uur korte wedstrijdjes op een klein veld met rode ballen. Voor de spelregels klik hier.
 
Oranje competitie
 
Als de kinderen iets ouder zijn, mogen ze deelnemen aan de oranje competitie. Deze wordt ook gespeeld op acht zondagochtenden verspreid over het hele jaar. Bij een thuiswedstrijd bij TOS beginnen de wedstrijden om 9:30u. Het veld is groter dan bij rood en de ballen zijn oranje. Naast enkels worden er ook dubbels gespeeld in een iets langer tijdbestek. Vanaf 2022 wordt er op tijd gespeeld in de oranje competitie. Voor de spelregels klik hier. Informatie over teamindeling en speelschemas vind je op de KNLTB website.
 
Groene competitie
 
Na oranje volgt de groene competitie voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Deze wordt gespeeld op zondagochtenden op een volledig veld. Met je team dat uit minimaal vier en maximaal zes kinderen bestaat speel je vier enkels en twee dubbels met groene ballen. Jongens en meisjes spelen met en door elkaar. Voor de spelregels klik hier. Selecteer je team voor standen en uitslagen op de KNLTB website.
 
KNLTB Juniorencompetitie
 
De jeugd van 11 t/m 17 jaar speelt de juniorencompetitie op zondag, in de categorie 11 t/m 14 jaar of 13 t/m 17 jaar. Zij spelen zeven zondagen in het voorjaar en eventueel zeven zondagen in het najaar. Er worden zowel enkel, dubbel en afhankelijk van de samenstelling van het team, mix wedstrijden gespeeld. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. De klasse en de samenstelling van het team bepaalt het aantal en het soort wedstrijden. Er wordt in deze competitie onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes en de resultaten tellen mee voor de rating van de KNLTB. Klik hier en selecteer je team voor standen en uitslagen op de KNLTB website.