Doe jij ook mee aan de laddercompetitie?

04 juni 2024

Doe jij ook mee aan de laddercompetitie?

De laddercompetitie biedt niet alleen een gelegenheid om je tennisvaardigheden te meten met anderen, maar het is ook een voortreffelijke kans om je tennisvaardigheden te verbeteren, nieuwe clubleden te ontmoeten en tennispartners te vinden.

Wat is de laddercompetitie?

Tijdens een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een potje tennis. De speler met een lagere positie daagt degene met een hogere positie uit. Bij een overwinning klimt de uitdager op de ladder. Aan het einde van het seizoen bepaalt de positie op de ladder wie de winnaar van de laddercompetitie is.

Welke laddercompetitie wordt gespeeld?

•             Dubbel ladder tennis: mix, heren- en damesdubbels zijn welkom. Je kiest wel een vaste partner om mee te dubbelen.

•             Enkel ladder tennis: heren- en dames zijn welkom.

Hoe werkt het? 

Je kunt je via de KNLTB ClubApp inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. Als je de ClubApp nog niet gebruikt, kun je deze downloaden in de App Store.

Zie voor een uitgebreide instructie de website handleiding ClubApp: https://www.knltb.club/Documenten/LedenHandleiding_ClubApp2_0.pdf 

of bekijk het filmpje op youtube:

https://youtu.be/Kmtw-T0ovaU

Hoe meld ik mij aan?

In de ClubApp bij “spelen” vind je onder de tab “wedstrijden” de “ladder”. Klik erop en je vindt de beschikbare laddercompetities waarvoor Je kunt schrijven en de laddercompetities waarvoor je hebt ingeschreven (onder “mijn competities”).

Je hebt de mogelijkheid om een uitdaging aan te gaan met een van de 3 spelers/dubbelteams die boven je staan op de ladder. Kies een van deze clubgenoten of dubbelteams en maak een afspraak om te spelen. Ook hiervan staat een instructiefilmpje op youtube: https://youtu.be/lQr3PDL1KPk 

Na de wedstrijd voer je de resultaten in de ClubApp in. Het kan enige tijd duren voordat ze zichtbaar zijn. Inschrijven is kosteloos en spelers zorgen zelf voor een racket en ballen.

Tot hoe lang duurt de laddercompetitie?

De laddercompetitie start op 24 juni en loopt tot 1 november 2024. Speel dus lekker veel wedstrijden!

Spelregels

Wat is een wedstrijd?

Elke wedstrijd bestaat uit het spelen van één wedstrijd om twee gewonnen sets. Als een set eindigt in 6-6, wordt een tiebreak gespeeld. Bij een gelijke stand in sets, wordt een super tie-break tot 10 punten gespeeld, met een verschil van minstens 2 punten om te winnen. Zorg ervoor dat je de wedstrijd binnen 10 dagen na het uitdagen hebt gespeeld en de resultaten hebt ingevoerd in de clubapp.

Hoe daag ik een speler uit?

Via de ranglijst van de laddercompetitie kun je andere spelers uitdagen. Je mag alleen de speler of het dubbelteam uitdagen dat maximaal 3 posities boven jou genoteerd staat in de ladder, te herkennen aan de oranje markering. Voordat je kunt deelnemen, moet je jezelf eerst inschrijven via de ClubApp zoals hierboven vermeld. Ook hiervan staat een instructiefilmpje op youtube: https://youtu.be/lQr3PDL1KPk 

Mag je meerdere uitdagingen versturen?

Nee, het is belangrijk dat je de lopende uitdaging eerst afhandelt voordat je een nieuwe uitdaging verstuurt.

Waar voer ik de uitslagen in?

Na de wedstrijd voer je de resultaten van de wedstrijd in onder de tab “wedstrijden” van de laddercompetitie. Het kan enige tijd duren voordat de resultaten verschijnen.

Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien?

In de ClubApp, onder de sectie “spelen”, kun je de “ladder” vinden onder het tabblad “wedstrijden”. Onder “mijn competities” vind je de ladder, waarbij de ranglijst beschikbaar is onder het tabblad “ranglijst”. Je positie op de ladder zal verbeteren naarmate je meer wedstrijden speelt en wint. Op die manier kun je steeds nieuwe spelers uitdagen totdat je de top van de ladder hebt bereikt.

Wat als een speler geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd?

In dat geval wordt de tegenpartij beschouwd als de winnaar en wordt een stand van 7-6, 7-6 ingevuld.

Wat als een speler niet reageert op een e mail?

Klik op “mijn wedstrijden” en “annuleren” en selecteer de speler die niet reageert.

Wat als de score niet op tijd is ingevuld

Indien er geen score is ingevoerd, daalt de eerstgenoemde speler één positie op de ladder. Probeer dit te voorkomen door tijdig contact op te nemen en de resultaten in te voeren.

Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag?

Indien nodig kunnen jullie samen besluiten om de wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren. Als dit niet mogelijk is, kun je ervoor kiezen om de wedstrijd te annuleren en de andere speler te selecteren. Het is redelijk om te verwachten dat de eerstgenoemde speler minimaal 3 dagen (72 uur) vóór de voorgestelde dag een uitnodiging heeft verstuurd. Daarnaast mag de eerstgenoemde speler verwachten dat de andere speler binnen 2 dagen (48 uur) reageert.

Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken? 

Indien nodig kunnen jullie de wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Als dit niet mogelijk is, kies je er voor om de wedstrijd te “annuleren” en selecteer je beide spelers.

Aanvullende regels:

1.     De aanmeldingen worden op volgorde van rating In de ladder geplaatst, waarbij de hoogste rating onder aan de ladder beginnen. Dus als jij een 9 bent, begin je bovenaan in de ladder.

2.     Als de uitgedaagde speler niet binnen 10 dagen de uitdaging kan aangaan, wisselt hij/zij van positie in de ladder met de uitdager (geldt uiteraard niet voor de vakantieperiodes).

3.     Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag je niet direct dezelfde speler weer uitdagen. Hier moet minimaal 2 weken, óf een andere ladderwedstrijd tussen zitten. Hetzelfde geldt wanneer je uitgedaagd bent en verloren hebt.

4.     Komt een van de spelers zonder bericht niet opdagen, dan heeft hij verloren. Dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een eindstand van 7-6, 7-6 ingevuld.

5.     Leden die zich na de start van de laddercompetitie aanmelden, beginnen onderaan de ladder.

 

Heb je nog vragen? Stuur een berichtje naar [email protected].

Nieuwscategorieën